deNatura výzva #5 | Změny už si všímá i okolí

Testerky, které se účastní naší výzvy, pomalu vstupují do poslední třetiny celé kúry. Mají za sebou dva měsíce pravidelného používání séra na řasy a několik sezení s koučkou osobnostního rozvoje. Jaké mají zatím pocity?

Co je deNatura výzva?

Unikl vám začátek naší výzvy? Nevadí! O tom, co to deNatura výzva je, kdo se jí účastní a jak se můžete zapojit i vy, se dočtete v našem úvodním článku: Zapojte se do 3měsíční deNatura výzvy

Výsledky používání sér po 2 měsících

Po dvou měsících pravidelného používání séra už si řasy zvykly na pořádnou dávku výživy a jejich vzhled tomu odpovídá. V tuto chvíli už se změny vzhledem k růstovému cyklu stihly projevit na každé jednotlivé řase, která z pokožky aktuálně vyrůstá. Prakticky u všech už jsou po dvou měsících vidět výrazně delší, hustší a typicky také tmavší řasy.

Přesně takové řasy už pozorují všechny naše testerky. A nejen ony – každá z nich nám potvrdila, že už se začala setkávat i s ohromenými reakcemi okolí a komplimenty ze všech stran. Holky se teď staly chodícím důkazem toho, že naše sérum opravdu funguje!

A jak že toho dosáhly? Aplikace růstového séra na řasy už se stala jejich každodenní rutinou, jako čištění zubů. Holky se všechny rozhodly používat sérum dvakrát denně, aby dosáhly optimálních výsledků. Nanášejí ho tedy vždy na umyté a odlíčené řasy během své ranní i večerní beauty rutiny. 

To ale není všechno, co jim deNatura výzva přinesla. Absolvovaly už totiž také několik sezení s koučkou osobního rozvoje Bárou, která jim pomáhá objevit vztah mezi přirozenou krásou a sebevědomím a učí je, jak být spokojené samy se sebou. Holky si i tuto součást výzvy moc pochvalují a uznávají, že jim přinesla spoustu zajímavých uvědomění a věcí k zamyšlení. 

Jaké jsou výsledky žen z deNatura výzvy po 2 měsících?

Jak funguje růst řas

V předchozích odstavcích už jsme nakousli téma růstového cyklu řas, a tak bychom se na něj chtěli podívat o něco blíže. Růstový cyklus je totiž důvodem, proč si na výsledky našich sér musíte počkat právě tři měsíce a také proč nepanikařit, když si všimnete vypadávání řas

Řasy rostou velmi podobně jako vlasy, obočí a další ochlupení po celém těle, v opakujících se cyklech. Každá z nich prochází fází růstu, klidu a nakonec vypadnutí. Je proto zcela normální, že vám řasy čas od času vypadnou – konkrétně je to přibližně 2–5 řas denně (v případě vlasů je to dokonce 100!). Fáze, kterými řasy prochází, se nazývají anagenní, katagenní a telogenní.

  • Anagenní (růstová) fáze – V této fázi cyklu, která trvá v průměru 30–45 dní, řasa aktivně roste do délky. Platí, že čím déle růstová fáze trvá, tím delší řasa vyroste. Proto patří k účinkům našeho séra mimo jiné i to, že prodlužuje anagenní fázi cyklu.
  • Katagenní (přechodná) fáze – V katagenní fázi se růst řasy zastaví. Zatím nevypadává, ale už ani aktivně neroste. Folikul, ze kterého řasa vyrůstá, se začíná zmenšovat a dodávat jí výživu. Trvá to zhruba 2–3 týdny.
  • Telogenní (klidová) fáze – Katagenní fáze volně přejde do telogenní. Řasa je po většinu této fáze stále na svém místě, ale folikul se začíná připravovat na produkci nové řasy. Tato fáze může trvat až 100 dní a končí tím, že nově vyrůstající řasa tu původní vytlačí a ta vypadne. 

Příroda to ale samozřejmě zařídila tak, abychom nezůstali „bezřasí“. I když každá řasa prochází tím stejným růstovým cyklem, neděje se to synchronizovaně. Každá z nich se proto v dané chvíli nachází v jiné fázi, takže je zaručeno, že budete mít vždy dostatek řas v aktivní růstové fázi. 

ezgif.com-video-to-gif (1)

Přidejte se k deNatura výzvě

Chcete se k našim testerkám přidat a zapojit se do deNatura výzvy? Ještě není pozdě! Stačí, když popadnete naše sérum na řasy a mobil, s jehož pomocí nám zdokumentujete svůj pokrok. 

Stejně jako testerky budete mít za úkol používat pravidelně naše sérum na řasy. Pokud chcete, můžete ho nanášet rovnou dvakrát denně, ale postačí i jednou. Nemusíte nám sice natáčet průběžné recenze, ale za fotky vašeho pokroku budeme rádi. Klíčovým výstupem je ale videorecenze po skončení tříměsíční růstové kúry. V té nám popíšete, jak se vám sérum používalo a jak jste spokojená s výsledky, které vám přineslo. 

A co z té námahy budete mít (tedy kromě krásných řas)? Všechny účastnice, které nám po skončení výzvy pošlou svou videorecenzi a fotografie před & po, si u nás za odměnu mohou vybrat jakýkoliv produkt zdarma!

Jak se zapojit do deNatura výzvy

  1. Pořiďte si sérum na řasy deNatura. Když při tom použijete slevový kód „vyzva10“, získáte ho navíc o 10 % levněji. 
  2. Pořiďte fotografii svých očí před zahájením kúry. To budete na konci koukat, jakou změnou vaše řasy prošly!
  3. Začněte sérum používat. Důležitá je zejména důslednost a pravidelnost. Podrobný návod i s videem najdete výše v tomto článku.
  4. Po třech měsících používání séra se opět vyfoťte, ideálně ze stejného úhlu jako na první fotce, ať máte srovnání. 
  5. Zhodnoťte, co vám sérum přineslo, a natočte videorecenzi. Podělte se s námi o své výsledky, ale také celkové pocity z používání séra.
  6. Fotografie i video nám pošlete na e-mail testovani@denatura.cz. Pokud budou soubory moc velké, můžete je nahrát na www.uschovna.cz a poslat nám odkaz.
  7. Začněte si vybírat, který produkt od nás budete chtít jako odměnu za svou recenzi. 😊

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!